Chat with us, powered by LiveChat

Kroatia – Porec

Avreise 13. september 2019 – 21 dager

Bli med på en spesiell og meget opplevelsesrik 21 dagers tur til Kroatia med stopp og overnatting i Tyskland og Østerrike.


Turen inkluderer:

Moderne turbuss under hele reisen, med erfaren sjåfør og reiseleder

20 frokoster

20 middager

20 overnattinger:

2 på DFDS og 18 på hotell

2 utflukter

Kr: 18 990,-

Pr. person i innv. 2.sengslugar /dobbeltrom

Tillegg for singel rom/lugar: 2200,-

 


Kroatia – Porec

 1. September 2019, 21 dager

 1. September

Avreise

Trondheim Sentralstasjon kl  05:30

Påstigning i Gudbrandsdalen/Oslo er mulig.

Avreise Oslo 16:30

Vi spiser felles middag på kvelden, og ellers er reisen til fri disposisjon for den enkelte.

 1. September

Vi ankommer København kl. 0945 på formiddagen. Vi møtes i bussen og setter kurs mot den Tyske byen Dessau. På veien mot hotellet kjører vi på fine tyske autobahn.    Vi tar Scandlines ferge i mellom Gedser og Rostock. Vi vil ta oss god tid nedover, og ha rikelig med stopp underveis.

Dessau er en by i Tyskland og hovedstad i delstaten Sachsen-Anhalt med om lag 75 000 innbyggere. Fra 1. juli 2007 er den en del av den nye kretsfrie byen Dessau-Rosslau. Den tidligere selvstendige byen Dessau var med sine 80 000 innbyggere, den tredje største byen i den tyske delstaten. Dessau ligger omkring 60 km nord for Leipzig ved elven Muldes utløp i Elben. Den ble på 1920-tallet kjent gjennom kunst- og designskolen Bauhaus, grunnlagt av Walter Gropius.

Vi ankommer da vårt hotell, Radisson blu Hotel Furst Leopold. Hotellet er et fint hotell med beleilig beliggenhet i Dessau. Det serveres middag etter ankomst.

 1. September

Det serveres frokost på hotellet før vi møtes og kjører mot St. Johann im Pongau i Østerrike. Underveis kjører vi gjennom Nürnberg og München i Tyskland.

Vi vil som vanlig ta oss tid til flere stopp underveis, og kjøretiden i mellom byene er ca. 6-7 timer.  Vi sjekker inn på Hotel Brükenwirt, og spiser felles middag på kvelden.

 1. September

 Frokost på hotellet. Vi starter så på den siste dagen mot vårt reisemål, Porec i Kroatia. Vi beregner ankomst til hotellet tidlig på ettermiddagen. Her vil vi ta inn på flotte Hotel Valamar hotel Diamant og tilbringe 14 netter. Hotellet har 4* og er ypperlig til full avslapning og en fin ferie.

Poreč er en by i Kroatia på vestkysten av Istria om lag 45 km nordvest for byen Pula. Byen har om lag 12 000 innbyggere mens hele Porecregionen utgjør 17460 innbyggere (2001). Byens basislika har vært ført opp på FNs verdensarvsliste siden 1997. Poreč ligger på en liten (ca. 400 m lang og 200 m bred) halvøy og har et areal på ca. 142 km². Byen har en 37 km lang kystlinje som strekker seg fra Mirnafloden i nærheten av Novigrad til Funtana og Vrsar i sør. Poreč er en by med naturbegivenheter, parker, planter og blomster. Furu- og eiketrær vokser langs kysten med små halvøyer og bukter. På den ene siden er det innland, og på andre siden er havet, med små øyer. Blant attraksjonene finner man øya St. Nikola Byens sentrum er et område rundt den gamle romerske gaten Dekumanska mellom Marafor i vest og Trg Slobade (Frihetstorget) med kirken Gospe i øst. Byen har et eget bymuseum “Native Museum of Poreč“. Havnebyen er et populært turistmål og har egen båtforbindelse med Venezia.

 1. september 29. september

Disse dagene er fri til din benyttelse.

Det er frokost og middag på hotellet hver dag.

Vi vil også arrangere noen utflukter til de som ønsker dette.

Utflukt 1:

Dagstur til Pula

Utflukt 2:

Folkloreaften. Her blir det masse god mat, dans og musikk.

Utflukt 3:

Dagstur med båt til Venezia kan arrangeres hvis noen ønsker for ca 600 NOK pr. pers.

 1. september

Vi spiser frokost på hotellet og vil på formiddagen kjøre sørover igjen. Vi tar farvel til Porec denne gang, og kjører mot Tyskland. På veien hjemover tar vi en litt annen rute, og overnatter da i byen Regensburg. Byen ligger ca. 69 mil fra Porec. Her tar vi inn på Mercure hotel Regensburg, som gir oss en fin overnatting og middag.

 1. Oktober

Etter frokost på hotellet kjører vi mot Serrahn. Vi fortsetter nordover og vi vil selvfølgelig ta oss tid til behagelige stopp underveis. Kanskje reiselederen har noen aktiviteter om bord også. På Van der Valk Serrahn står betjeningen klare til å ta oss i mot. Hotellet er et fint stopp på veien.

 1. Oktober

Etter frokost på hotellet kjører vi mot Danmark. Det er en liten kjøretur til Rostock og videre reiser vi med Scandlines mellom Rostock og Gedser. Vi ankommer så København i god tid før DFDS sine skip bringer oss videre mot Oslo og Norge. Skipet har avgang fra København kl. 1630.

 1. Oktober

Vi ankommer Oslo kl. 0945 og spiser frokost om bord før vi setter oss i bussen og kjører mot hjemlige trakter. Vi beregner ankomst Trondheim ca. kl. 2000

Tilleggsopplysninger

Avreise fra Trondheim Fredag 13. september kl. 05:30

HUSK:

Pass (Det er den eneste gyldige legitimasjonen i utlandet)

Gyldig reiseforsikring som dere selv ordner.

Evt. Avbestillingsforsikring

Europeisk helsetrygdekort. (det gamle E 111.) Ordnes på www.helfo.no eller kontakt trygdekontoret. Dette tar ca 14 dager.

Ta gjerne med et pledd og pute til bussturen


Påmelding: 72 55 33 94 (Hverdager 0900 – 1500) eller på mail: post@tbuss.no

Bestill tur

 • Navn Fødselsdato (6 siffer)  
     
  Det er ingen Reisende.
 • Ved å trykke "bestill" aksepterer du at vi kan lagre dine personopplysninger. På den måten får vi behandlet bestillingen din på en god måte, og kunne kontakte deg om nødvendig. Les vår personvernerklæring.